!!!!Výhra!!!0:5!!!! Začala druhá polovina sezony a náš tým HCD v nedalekém Polabí dokázal porazit tým HC Impasto Praha. HCD Ole!!!

25.01.2012 14:27

HC Impasto Praha - HCD

                                      0 : 5   

( 0:1; 0:3; 0:1 )

 

V prvním zápase druhé poloviny soutěže jsem vyrazili opět strastiplnou cestou do Neratovic, město zeleně jak je mu přezdíváno. Do dnešní doby sem si nedokázal vysvětlit jak někdo toto “město” takto může nazvat. Jedinné krásné na tomto městě je,že vás před vjezdem do centra Neratovic přivítá benzínka Tůmovka! Utkání předcházelo několik komplikací. V sestavě se nemohl objevit Martin Borl,který momentálně ve Venezuele na řece Orinoko lový krokodýly a společně s místními Indiány sbírá v lesích choroše. Dalším bez koho jsme se museli obejít byl Lukáš Šulan u kterého přetrvává zranění nártu z tréninku,bohužel musím konstatovat, že existuje velká pravděpodobnost jeho návratu do sestavy až příští sezonu. Přejeme brzké uzdravení. Potýkali jsme se ale i s nachlazení, kdy je potřebné vyzdvyhnout obětavost Martina Schiefnera, který i přes velmi nepříznivý zdravotní stav se rozhodl s týmem odcestovat a pomoci mu k dalšímu vítežství. V první kole jsme tento tým porazili vysoko 10:2 na domácí ledě. Neměli jsme zprávy jak moc tento soupeř posílil do druhé části soutěže a proto panovala mírná nejistota co nás v Polabské nížině čeká.

Utkání odstartovalo ve velkém tempu a opět jako ve většině předchozích utkání jsem byli tím týmem kdo určoval tempo. Byla vidět velká převaha, soupeři nám nestačili rychlostně ani fyzicky. Hned na úvod jsme dokázali soupeře zatlačit do obraného pásma a tam posílali do  jednu jedovku za druhou, bohužel to nešťastně odnesl soupeř. Nejdříve došlo k nastřelení prstu, doufejme bez zlomeniny a hned po dalším vhazování dostal pukem z nápřahu do špičky brusle bránící útočník soupeře, kde mu ji puk roztříštil a nastřelil prsty u nohou. Doufejme též k brzkému uzdravení. Takto nepříjemně narušená třetina musela být zkrácena. Přesto jsme se do konce třetiny dokázali ujmout vedení. Branku zařídil Marek Niessner a dal nám tak injekci na uklidnění 0:1!!!. Do druhé třetiny jsme naskočili lehce ztuhnutý z předešlích nejpříjemností. Přesto jsme soupeře nepustili téměř k ničemu a suveréně soupeři nastříleli 3 branky. Druhou branku přidal stejný borec a to Marek Niessner 0:2!!! Poté se trefil další sniper ze stejné útočné formace Mirek Čermák 0:3!!! Poslední branku druhé třetiny na 0:4!!! vstřelil jeden ze služebně nejstarších borců našeho týmu, kanonýr a miláček fanoušků Lukáš Záruba. Do třetí třetiny jsme si dali za úkol především udržet nulu, zaměřit se na obranu. Ve třetí třetině jsem dokázali rozhoukat brankovou sirénu ještě jednou 0:5!!! Naše čínská zeď v podání Ondry B. byla nepřekonatelná a dočkali jsme se druhé nuly v této sezoně. Ondra odvedl skvělou práci.  I přes již zmíněné komplikce se sestavou jsme dokázali obhájit své kvality i v druhé části sezony a upevnili jsme si tak tříbodový náskok před druhým týmem v tabulce, mančaftem Vinoře, který nás pronásleduje od začátku letošní sezony. Pevně věřím,že pokud budeme pokračovat v těchto výkonech, nebude možné aby nás někdo pokořil. V dalších zápase se utkáme na domácím ledě s týmem HC Renegades Praha. HCD OLE!!!!

 

 

Statistiky:

Branky - 2x Marek Niessner

              1x Lukáš Záruba

              1x Miroslav Čermák

              1x ???

Asistence - 1x Peter Urbánek

                 1x Marek Niessner