Souboj s papírově slabším soupeřem HC Suchdol Sabres se proměnil v urputný boj. V posledních 10 minutách tým HCD dokázal dvoubrankové manko otočit ve vítězství! VÝHRA 7:6 !!!!

03.12.2012 16:35

Souboj s papírově slabším soupeřem HC Suchdol Sabres se proměnil v urputný boj. V posledních 10 minutách tým HCD dokázal dvoubrankové manko otočit ve vítězství!

VÝHRA 7:6 !!!!

 

HC DOMYNOS - HC SUCHDOL

      PRAHA                  SABRES

 

            7               :               6

 

( 1:4; 3:1; 3:1 )

 

V 6. Ligovém kole jsme hostile tým HC Suchdol Sabres. Jednalo se o papírově slabšího soupeře a body za vítězství byly téměř povinností. Jak se ale následně ukázalo, nebyla to žádná procházku růžovým sadem, nýbrž utrpení alias předchozí domácí utkání proti HC Coda Praha. Tentokrát jsme si zápas bohužel zkomplikovali již od počátku. Přestože jsme si celou první třetinu tvořili tlak na soupeřovu branku a téměř k ničem soupeře nepustili, tak jsme z pěti zatoulaných “vlašťovek” inkasovali čtyřikrát. V této třetině se za náš tým dokázal trefit pouze jeden letec Martin Borl. Po nešťastné první třetině tedy tabule ukazovala stav 1:4 !!! Tým nastoupil do druhé třetiny značně ponuře a bylo to znát. Hrálo se vlažným tempem, bez správného Domyňáckýho srdíčka na který jsme zvyklý. Naštěstí soupeř nedokázal zužitkovat tuto výhodu. Uběhlo témeř 7 minut druhé třetiny a HCD se dočkalo snížení  Peťanem Urbánkem na 2:4 !!! Vypadalo, že se blýská na lepší hru a vzkříšení, bohužel co čert nechtěl inkasovali jsme popáté 2:5 !!! Tento zápas byl opravdu testem jak silnou psychickou stránku tým má. Borci HCD dokázali opět zabrat a příblížit se tak nejtěsnějšímu rozdíl na 4:5,střelci : Martin Borl a Marek Borovský !!! Takto skončila druhá třetina. Třetí třetina tak měla vyhlídky na dramatickou koncovku. Třetinu jsme začali v podstatně vetším tempu a opět ukazovali, jak se má lítat po ledě. Přesto toužená srovnávají branka nepřišla, inkasovali jsme další lacinou branku 4:6 !!! a vypadalo to, že je s týmem HCD zle. Trápení nebralo konce a blížila se poslední desetiminutovka zápasu. Bylo nutností provést změny v sestavě a tak se rozhodlo snížit sestavu pouze na 2 pětky. Hra se viditelně zlepšila, nicméně stále ve hře nebyl ten plamen, se kterým náš tým dokáže hrát. Plamen zažehla až jiskra v podobě snižující branky v 52. Minutě na 5:6 !!! Postral se o ni Peter Urbánek !!! V tento moment se hra naprosto změnila, tým HCD hrál to na co je zvyklý a “ničil” soupeře. Soupeřův kvalitní brankář vzdoroval velmi dlouho, přesto byl tlak velký a 3 minuty před koncem puk přešel jeho brankovou čáru a přišlo toužené vyrovnání na 6:6 Richard Valenta !!! Již zbývala pouze minuta do konce utkání a drama se blížilo ke konci, HCD stále útočilo. Kolotoč, který vytvořila pětka nasazená na posledních 20 vteřin se doslova dralo k vítěznému cíli. Na svoji hůl dostal puk 8 vteřin před koncem Tomáš Vlček, který trefil odkrytou část soupeřovy branky a urval tak pro náš tým vítězství !!!! Výhra 7:6 !!!! HCD Ole !!!

 

Statistiky :

 

Branky  - 2x Martin Borl

                  2x Peter Urbánek

                  1x Marek Borovský

                  1x Richard Valenta

                  1x Tomáš Vlček

 

Asistence – 1x Martin Schiefner

                        1x Daniel Satin

                        1x Lukáš Záruba

                        1x Marek Borovský

                        1x Marek Niessner