První klopýtnutí a tvrdší náraz týmu HCD!!! S týmem HC Odlham Praha jsme pouze remizovali 6:6 !!!! Naše plány a taktiky shořely jako libušská SAPA. Přesto přes vývoj zápasu jsme rádi za vydřený bod.(více v článku).

29.11.2011 14:56

HC DOMYNOS PRAHA : HC OLDHAM

                         6        :        6

( 1:2; 2:2; 3:2 )

 

První klopýtnutí a tvrdší náraz týmu HCD!!! S týmem HC Odlham Praha jsme pouze remizovali 6:6 !!!! Naše plány a taktiky shořely jako libušská SAPA. Přesto přes vývoj zápasu jsme rádi za vydřený bod.(více v článku). Již dnes čeká náš tým v Benátkách nad Jizerou nejtěžší rival tým HC Kačeři Vinoř. Úvodní buly bude vhozeno v 21:30 SEC, kdo bude mít cestu, přijďte nás podpořit,případně nám držte palce HCD Ole!!!
 
 
Utkání:
 
K tomuto soupeři jsme přistupovali se vší úctou a chtěli předvést co nejdisciplinovanější výkon. Tento tým nás v loňské sezoně dokázal dvakrát pokořit a to celkem jednoznáčnýmy výsledky ( 2:5,4:8 ).
První ranou byla nepřítomnost našich tří velmi kvalitních hráčů. Museli jsme tedy stáhnout sestavu na 5 beků, 3 párů křídel a dvou centrů. Utkání nabralo velké tempo, hrálo se zodpovědně a ze soupeře byla cítit touha po vítězství a po prvním skalpu našeho týmu. Bez brankem se hrálo téměř celou první třetinu, zápas otevřel soupeř a to v 14.minutě 0:1 !!! Z obou stran se podával velmi kvalitní výkon a nechybělo krásných kombinací. Za každou cenu jsme nechtěli připustit odskok soupeře o více branek. Soupeř se bránil skvěle, naštěstí  se nám podařilo po krátké době vyrovnat na 1:1 Peter Urbánek !!! Co čert nechtěl. Než jsme se otřepali z radosti vstřelené branky, inkasovali jsme nešťastný gol do šaten 1:2 !! Takto skončila první třetina.
V kolektivu začala panovat mírná nervozita, doposud jsme nebyli v situaci kdy by jsme po první třetině prohrávali. Do druhé třetiny jsme vlítli a doufali, že se soupeř unaví a budeme mít šanci zápas otočit v náš prospěch a tím se pokud možno lehce uklidnit z vypjaté situace, která v týmu panovala. Jak je již uvedeno v hlavičce článku,tak naše plány a taktiky hořely ostošest. Dostali jsme nepozorností a špatným hraním zezadu rychlé tři goly 1:4 !!! V tuto dobu se nad nás vzhahovala mračna a podle výkonu soupeře jsme nebyli v lehké situaci, takovou by jsme ještě loni nedokázali vyřešit. Přece jen už nějaký ten pátek v pllh existujeme a kapky zkušeností jsme již pobrali. Pustili jsme se do obratu s velkou vervou. Bylo vidět,že nám síly dochází, nicméně soupeřy docházely podstatně rychleji. Toho jsme chtěli využít. V obrat nás nastartovala branka Lukáše Záruby na 2:4 !!! Další přidal Marek Niessner 3:4 !!! Takto jsme ukončili druhou třetinu. Tým jakoby dostal endorfinovou injekci. Ve třetí třetině jsme chtěli diktovat tempo,které jsme první dvě minuty drželi, bohužel po velkém kiksu v útočném pásmu nám vypíchl kotouč soupeř, solem a nelítosnout dělovkou poslal soupeře do dvougolového vedení. 3:5 !!! a následně až do třígolového na 3:6 Velká pochvala kterou si zaslouží náš tým je za velkou bojovnost a pevné nervy po celý zápas. Několikrát během zápasu jsme klesly až na úplné dno,ale vždy jsme se z něj vyhrabali. Zápas bych přirovnal ke snaze Frodo Pytlíka dostat prsten do hory Mordoru. Za stavu 3:6 nám nezbývalo než dřít do krve. Dvěma goly během dvou minut jsme stáhli skore opět na rozdíl jedné branky o oba goly se postaral Dan Satin  5:6 !!! Do konce utkání zbývaly necelé tři dvě minuty. V této chvíli jsme se ustájili v obraném pásmu soupeře a již uvažovali o powerplay. To nebylo potřeba, protože přesnou střelou pod víko se nemýlil Martin Schiefner a srovnal na 6:6 !!!!!!!!!! Vhazovalo se buly a do konce zbývalo posledních 30 vteřin. Po vyhraném buly dostal na hokejku puk hráč,který se postaral o poslední vyrovnávací branku. Soupeře oklamal a dostal se až před bránu soupeře, kde se golman hosti nemýlil a vyrazit naši střelu, bohužel se odrazila velmi nešikovně soupeři, který dostal ještě lepší šanci a to další solo na našeho golmana. Tady zaslouží náš brankař Ondra B. velkou pochvalu, soupeře taktéž vychytal jako jeho protějšek. V zápase jsme pouze remizovali, přesto se bod počítá a tým HCD si stále drží první pozici o kterou nebude chtít přijít ani v příštím utkání s týmem HC Kačeři Vinoř. V úterý 29.11.2011 jedeme na soupeřův led do Benátek nad Jizerou. Nejtěžší utkání je před námi. Držte nám palce!!! HCD OLE!!!!
 
statistiky utkání
 
Branky :  2x Daniel Satin
              1x Lukáš Záruba
              1x Martin Schiefner
              1x Marek Niessner
              1x Peter Urbánek
 
Asistence: 2x Peter Urbánek
                1x Daniel Satin
                1x Pavel Podaný
                1x Michal Krupař